website statistics

Is de Ex Terug Methode van Edwin Edinga de Moeite Waard?

Ondertussen kun je ontzettend veel informatie op het internet vinden over je ex terugkrijgen. Er zijn blijkbaar meer mensen die dat willen dan je zou denken! Het gevolg is dan ook dat je misschien door de bomen het bos niet meer kunt zien. Welke informatie is nou betrouwbaar en welke kun je beter links laten liggen?

Eén van de bomen in het ex-terug-bos is het boek “Ex Terug Methode” van Edwin Edinga. Dit boek zou je in 7 stappen helpen om van een break-up weer terug te komen bij je ex. Is dit boek de moeite waard, of kun je het beter links laten liggen? In deze review bespreek ik uitgebreid de “Ex Terug Methode”, dus lees vooral verder als je benieuwd bent naar dit boek!

Wat is de Ex Terug Methode?

De titel is simpel, maar effectief: dit boek behandelt een methode om je ex terug te krijgen. Niet iedereen kan namelijk goed omgaan met een break-up. Misschien ervaar jij het ook wel: je blijft jouw ex missen, vraagt je af hoe het met diegene zou gaan… Wellicht overweeg ook jij om weer een relatie te beginnen met je ex.

Dat is natuurlijk niet zo makkelijk; jullie zijn uit elkaar gegaan, vast met goede redenen. Jullie hebben fouten gemaakt, ruzie gehad, het weer goedgemaakt, maar uiteindelijk bleek jullie relatie niet bestand tegen de tegenslagen. En toch… er blijft iets aan je knagen. Je kunt jouw ex maar niet uit je hoofd zetten en mist die persoon verschrikkelijk.

Voor mensen zoals jij is de “Ex Terug Methode” geschreven. Volgens de schrijver, Edwin Edinga, is het namelijk zonde dat sommige relaties uitgaan. Twee mensen kunnen perfect bij elkaar passen, maar door domme fouten en slechte communicatie gaan ze toch uit elkaar. Als ze allemaal de “Ex Terug Methode” hadden gelezen, was dat vast niet gebeurd!

Wellicht ben je nog wat sceptisch: je ex terugkrijgen, dat gaat toch nooit lukken? En wie wil dat überhaupt? Deze gedachten schoten ook door mijn hoofd toen ik over de “Ex Terug Methode” hoorde. Een kijkje op het internet gaf al snel duidelijkheid: er zijn best wat mensen die hun ex hebben teruggekregen, en nog veel meer die dat ook wel zouden willen. Dus, hoe zit het dan met die “Ex Terug Methode”?

Hoe is de “Ex Terug Methode” opgebouwd?

De “Ex Terug Methode” begint met een aantal fouten die je juist niet moet maken als je jouw ex terug wilt krijgen. Altijd handig, door direct te weten wat je niet moet doen voorkom je dat je aan het begin al de mist in gaat. Daarvoor is het natuurlijk wel belangrijk dat je dit boek leest voordat je die fouten per ongeluk al gemaakt hebt.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe moet je dan wel je ex terugkrijgen? Dat bespreekt Edwin Edinga in 7 stappen, lopend van “Accepteer de situatie” tot “Verliefdheid terugbrengen”. De stappen volgen elkaar logisch op en zijn uitgebreid uitgewerkt.

Edwin Edinga lijkt goed te begrijpen hoe de menselijke geest in elkaar zit en helpt jou om daarop in te spelen.

Wat ik ook erg prettig vind, is dat Edwin erkent dat mannen en vrouwen verschillen. Tegenwoordig wordt vaak gedaan alsof de twee geslachten eigenlijk hetzelfde zijn, maar de mannelijke en vrouwelijke hersenen vertonen veel verschillen! Edwin weet dit en bespreekt daarom apart tips om je mannelijke dan wel vrouwelijke ex terug te krijgen.

Zoals ik zei werkt Edwin elke stap uitgebreid uit. Het klinkt allemaal erg logisch, maar ik vraag me wel af waar hij alle informatie vandaan heeft. Ik zie namelijk nergens bronverwijzingen of iets dergelijks staan. Het is dus moeilijk om te beoordelen hoe betrouwbaar deze informatie is. We moeten uitgaan van Edwins expertise in dit vakgebied om de waarde van de “Ex Terug Methode” in te schatten.

Aan het eind van het boek raffelt Edwin de “Ex Terug Methode” niet af, maar houdt hij nog een soort nabespreking. Wat heb je van het boek geleerd, wat ga je ondernemen en wat doe je de volgende keer beter? Dit vind ik erg prettig, want het helpt je om de feiten nog even op een rijtje te zetten en te bedenken wat je precies gaat ondernemen. Ten slotte krijg je nog wat boektips.

De “Ex Terug Methode” is echter niet het enige boek dat je krijgt; er zitten namelijk bonussen bij. Deze bonussen krijg je gratis als je het e-book aanschaft. De bonussen zijn de volgende:

 • 12 Lastige Ex Terug Situaties
 • Je Ex Terug via Tekstberichten
 • 7 Veel Voorkomende Relatieproblemen Opgelost
 • Hoe Houd Je Een Relatie Spannend
 • Geheime Sekstips
 • Het audioboek van “Ex Terug Methode”
 • Video’s van het “Ex Terug Geheimen” Programma

Wie is Edwin Edinga?

Ik had het over het belang van de expertise van Edwin, die we voor waar moeten aannemen als we dit boek willen geloven. Dan komt natuurlijk gelijk de vraag in je op: wie is Edwin Edinga? Dat vroeg ik mij ook af, en daarom ben ik op onderzoek uitgegaan naar de man achter de “Ex Terug Methode”.

Het eerste resultaat dat je krijgt als je ‘Edwin Edinga’ in Google typt, is een pagina op de site www.exterug.nl. Dit is ook de site waar de “Ex Terug Methode” verkocht wordt en waar Edwin Edinga een heleboel blogs publiceert. Deze pagina is bedoeld om Edwin Edinga voor te stellen, precies waar we naar op zoek zijn dus.

We zien gelijk bovenaan een video, waarin Edwin zich voorstelt. Edwin is een kalende man van in de 50, netjes gekleed en met een bril. In de video vertelt hij over zichzelf, en hoe hij zijn ervaring als sociaalpsycholoog is gaan gebruiken om mensen te helpen met het terugkrijgen van hun ex. Hij komt over als een betrouwbare man.

Onder de video staat nog een infographic met wat informatie over Edwin, zoals zijn hobby’s.

Volgens dit plaatje heeft hij al ruim 280 stellen bij elkaar gebracht met zijn “Ex Terug Methode”.

Dat klinkt veelbelovend, maar we hebben natuurlijk geen manier om deze claim te verifiëren.

Wat gek is, is dat we geen verdere pagina’s op internet kunnen vinden over Edwin Edinga. Hij heeft bijvoorbeeld geen Facebook- of LinkedIn-pagina. Dat is wel vreemd, aangezien tegenwoordig iedereen wel op Facebook te vinden is.

Het bedrijf van Edwin is gevestigd in Amsterdam, staat netjes ingeschreven bij de KvK en verkoopt meerdere zelfhulpboeken. Zij staan goed bekend in dit wereldje, dus hier heb ik geen slecht gevoel over. Ik blijf het gek vinden dat Edwin zelf niet op Facebook te vinden is, maar misschien doet hij dat wel uit privacyoverwegingen.

Doet de “Ex Terug Methode” wat het belooft?

Eigenlijk misleid ik je een beetje met dit kopje, want zoals de “Ex Terug Methode” zelf al aangeeft: het is niet gegarandeerd dat je hiermee je ex terugkrijgt! Dat zou ook wel een domme claim zijn, want je kunt nooit garanderen dat iedereen met jouw methode zijn of haar ex kan terugkrijgen. Edwin Edinga geeft ook aan dat je soms de hulp van een psycholoog moet inschakelen als je echt langdurig liefdesverdriet hebt.

Wat ik ook treffend vond, is dat Edwin aangeeft dat je altijd iets aan zijn ebook hebt. Krijg je namelijk niet je ex terug na het lezen van dit boek? Dan heb je wel een heleboel inzichten opgedaan over:

 • Hoe relaties werken;
 • Hoe het andere geslacht in elkaar steekt;
 • Wat je de volgende keer niet moet doen in je relatie;
 • En hoe je zorgt dat jouw volgende partner wel bij je blijft.

Dat gezegd hebbende: is “Ex Terug Methode” dan wel de moeite waard als je jouw ex terug wilt krijgen? Mijn korte antwoord: ja. Sommige ex terug artikelen die ik heb gelezen vertellen allemaal informatie die ik “common sense” noem. Ofwel, informatie die je zelf ook wel had kunnen bedenken. Bij de “Ex Terug Methode” is dat niet het geval.

Edwin Edinga komt met veel informatie uit de psychologie (en uit zijn eigen ervaringen denk ik), die je zelf niet had kunnen weten. Zo legt hij je dingen uit over verschillende hechtingsstijlen en talen der liefde. Grote kans dat je daar nog nooit van gehoord hebt, of in elk geval niet genoeg om er je ex mee terug te krijgen.

Daarnaast laat Edwin zien dat hij echt begrijpt hoe je denkt en hoe je je voelt net nadat je relatie uit is. Hij weet dat je emotioneel bent, en zegt niet zomaar “stop met huilen”. Hij geeft je goede stappen om met je verdriet om te gaan en jezelf weer op te pakken. Alleen dan kun je namelijk je ex terugkrijgen.

Edwin weet ook dat Rome niet in een dag gebouwd is – en dat je niet in een dag je relatie weer terug kunt krijgen. Daarom bespreekt hij in “Ex Terug Methode” stap voor stap hoe je weer in contact komt met je ex. Dat begint vriendschappelijk, maar na een tijdje groeit het uit tot intiem contact zodat je ex weer verliefd op jou wordt.

Een van de weinige nadelen die ik over het boek kan noemen, is dat het design een beetje saai is. Daartegenover staat dat het makkelijk wegleest en dat je door de vele kopjes en vetgedrukte woorden wel het overzicht behoudt. Een aantal plaatjes en een mooier design hadden het boek gewoon wat aantrekkelijker voor het oog gemaakt.

Ten slotte ben ik erg te spreken over de bonussen.

Ze sluiten goed aan op de “Ex Terug Methode” zonder overbodige informatie te vertellen of dingen te herhalen.

Zeker de boeken ‘lastige situaties’ en ‘hoe houd je een relatie spannend’ vond ik veel waarde hebben.

Wat betaal je dan voor de “Ex Terug Methode” inclusief bonussen? Slechts €39,97! Voor een ebook van ruim 80 pagina’s, 5 bonusboeken, een audioboek én videoprogramma is dat ontzettend weinig. De meeste ex terug boeken kosten al meer geld zonder dat je überhaupt bonussen krijgt. De prijs is dus zeker een van de sterkste punten van de “Ex Terug Methode”.

Wat zeggen anderen over de “Ex Terug Methode”?

Ik ben dus positief over de “Ex Terug Methode”, maar wat zeggen anderen?

Oscar op www.liefdescollege.nl zegt:

“Ja, het is de moeite waard. Kijk, of je er gegarandeerd je ex mee gaat terugkrijgen is wat overdreven. Toch vind ik de bedoeling van Edwin prima. Terwijl de meeste mensen op internet cursussen maken over hoe je je liefdesverdriet kunt verwerken, is Edwin origineler en bied je de mogelijkheid om je ex gewoon terug te winnen en je liefdesverdriet te doen verdwijnen. (…) Kortom, als je de kans op het terugwinnen van je ex zo hoog mogelijk wilt maken en alle domme fouten wilt ontwijken, raad ik je zeker aan om zijn product aan te schaffen.”

Teun op www.reviewplek.nl geeft “Ex Terug Methode” 5/5 sterren:

“Het belangrijkste van alles is dat de Ex Terug Methode waardevolle informatie en oefeningen bevat om je ex terug te winnen. Je moet je ex overtuigen dat ‘het’ nog kan tussen jullie, en dat jullie voor elkaar bestemd zijn. Edwin legt je dit in de Ex Terug Methode piekfijn uit. (…) Zoals je dus hebt kunnen lezen ben ik enorm te spreken over de Ex Terug Methode en ben ik er van overtuigd dat de informatie uit dit boek er voor gaat zorgen dat je je ex daadwerkelijk kunt terugwinnen.”

Een anonieme schrijver op www.inforeviews.nl zegt het volgende:

“Het ebook bevat enorm veel goede informatie, en wanneer je aan de slag gaat met de informatie van Edwin, dan weten we zeker dat de kans groot is dat jij en je ex weer bij elkaar gaan komen, en zeg nu zelf: wat is dan die kleine 40 euro? Daarnaast vinden wij de bonussen alleen al dit geld waard en kun je het ebook gewoon 30 dagen ‘uitproberen’. De Ex Terug Methode krijgt van ons 5 sterren.”

Daarnaast zijn er op de site waar de “Ex Terug Methode” verkocht wordt nog veel ‘ervaringen’ van klanten te vinden. Ik zet het even tussen aanhalingstekens, want deze zijn natuurlijk door Edwin zelf op de site gezet. Het zijn dus enkel positieve ervaringen; maar ook na een zoektocht op internet kon ik eigenlijk geen negatieve reacties over dit ebook vinden.

Kortom: is “Ex Terug Methode” de moeite waard?

Mijn antwoord is een volmondig ja! Het boek omvat veel duidelijke, interessante informatie die op een begrijpelijke manier verteld wordt. De tips helpen je echt om meer inzicht te krijgen in mannen/vrouwen en relaties. Daarnaast is het boek voor nog geen 40 euro (inclusief 7 bonussen) spotgoedkoop – één sessie met een relatietherapeut is vaak al duurder.

Het kleine aantal nadelen van de “Ex Terug Methode” verbleken bij de vele voordelen van het boek. Als je nog twijfelt of je dit boek wilt aanschaffen hoop ik dat ik die twijfels bij dezen weggenomen heb!

3 gedachten over “Is de Ex Terug Methode van Edwin Edinga de Moeite Waard?”

 1. Hallo, mijn ex en ik zijn nu al ongeveer al 6 weken uit elkaar
  we hebben veel discussies gehad de afgelopen tijd met elkaar
  het ging niet goed meer tussen ons het vertrouwen ik niet meer dat was weg
  omdat hij achter mijn rug om negatief over mij gepraat had tegenover zijn ouders
  en als ik hem in vertrouwen en prive wat vertelde dan vertelde hij dat altijd door tegen zijn ouders
  en achter mijn rug praatte hij ook over mij tegen mijn moeder en er was ook al eens
  een conflict geweest tussen zijn ouders en mij exuses heb ik nooit echt gehad toen het uit ging tussen
  ons hadden we besloten als vrienden verder te gaan met elkaar maar toen het net uit ging had ik alle contacten
  met hem moeten verbreken maar dat heb ik niet gedaan omdat ik dat erg lastig vondt dus ik bleef hem via de whatsapp verwijten maken en hem duidelijk maken dat het zijn eigen schuld is dat het uit is gegaan tussen ons en hij zat paar weken bij zijn ouders in zeeland en hij heeft met zijn familie overlegd en nu is er besloten dat wij geen vrienden meer zijn van elkaar zelf vindt ik dit erg jammer en ook niet leuk wij wonen in dezelfde woonplaatst 5 minuten ongeveer bij elkaar we zullen elkaar nog vaak zien en wij hebben ookk samen nog gezamelijke vrienden we hebben allebei een licht verstandelijke beperking ik vindt het jammer dat er voor ons wordt beslist we zijn allebei volwassen 36 en 26 ik heb hem en zijn hele familie allemaal geblokkeerd en verwijdert van whatsapp en van facebook ik heb geen contacten met hem meer ik vindt het jammer dat het zo is gelopen tussen ons ik had graag nog vriendschap willen hebben met hem verkering gaat het niet meer worden tussen ons dat weet ik het zou dan misschien kunnen over paar jaar ofso wat ik erg vervelend is dat hij gezegd heeft tegen zijn ouders dat ik alles bepaalde in de relatie en tegen mij zegt hij dat wij ook samen dingen overlegden ik hoop dat er tussen ons toch een beginnende vriendschap mag komen en dat het goed zal komen ook maar het lastige is dat wij allebei in dezelfde plaats wonen en gezamelijke vrienden hebben ook ik vindt het lastig dat hij gelogen heeft over dingen zelf heb ik ook negatief gepraat tegenover hem over zijn ouders tussen zijn ouders en mij is er al eens wat voor gevallen een conflict zijn ouders broer en schoonzus die bemoeien zich overal mee ik ben van mening dat het wel onze keuze zal zijn als we vrienden willen blijven en bij elkaar op visite willen gaan ik vindt het ook lastig hem als een vage kennis te moeten zien omdat wij toch veel met elkaar hebben mee gemaakt en gedeeld met elkaar ik hoop op tips wat ik het beste doen kan en hiermee om kan gaan? de reden van de breuk is omdat ik hem niet meer kon vertrouwen en omdat hij weer negatief gepraat had over mij naar mijn moeder toe via de whatapp en bellen wat ik lastig vondt hij is heel close met mijn moeder mijn moeder die heeft hem en zijn ouders nog op facebook en de whatsapp dat vindt ik ook niet leuk hoe kan ik hier het beste mee om gaan? zelf denk ik dat een relatie tussen ons er niet meer in zal zitten het is al eerder uit geweest en weer asn tussen ons maar een beginnend vriendschap zou leuk zijn en ik vindt het ook wel lastig als ik hem dan ga tegen komen Groetjes,Paulien

  Beantwoorden

Plaats een reactie