Is de Ex Terug Methode van Edwin Edinga de Moeite Waard?

Ondertussen kun je ontzettend veel informatie op het internet vinden over je ex terugkrijgen. Er zijn blijkbaar meer mensen die dat willen dan je zou denken! Het gevolg is dan ook dat je misschien door de bomen het bos niet meer kunt zien. Welke informatie is nou betrouwbaar en welke kun je beter links laten liggen?

Eén van de bomen in het ex-terug-bos is het boek “Ex Terug Methode” van Edwin Edinga. Dit boek zou je in 7 stappen helpen om van een break-up weer terug te komen bij je ex. Is dit boek de moeite waard, of kun je het beter links laten liggen? In deze review bespreek ik uitgebreid de “Ex Terug Methode”, dus lees vooral verder als je benieuwd bent naar dit boek!

Wat is de Ex Terug Methode?

De titel is simpel, maar effectief: dit boek behandelt een methode om je ex terug te krijgen. Niet iedereen kan namelijk goed omgaan met een break-up. Misschien ervaar jij het ook wel: je blijft jouw ex missen, vraagt je af hoe het met diegene zou gaan… Wellicht overweeg ook jij om weer een relatie te beginnen met je ex.

Dat is natuurlijk niet zo makkelijk; jullie zijn uit elkaar gegaan, vast met goede redenen. Jullie hebben fouten gemaakt, ruzie gehad, het weer goedgemaakt, maar uiteindelijk bleek jullie relatie niet bestand tegen de tegenslagen. En toch… er blijft iets aan je knagen. Je kunt jouw ex maar niet uit je hoofd zetten en mist die persoon verschrikkelijk.

Voor mensen zoals jij is de “Ex Terug Methode” geschreven. Volgens de schrijver, Edwin Edinga, is het namelijk zonde dat sommige relaties uitgaan. Twee mensen kunnen perfect bij elkaar passen, maar door domme fouten en slechte communicatie gaan ze toch uit elkaar. Als ze allemaal de “Ex Terug Methode” hadden gelezen, was dat vast niet gebeurd!

Wellicht ben je nog wat sceptisch: je ex terugkrijgen, dat gaat toch nooit lukken? En wie wil dat überhaupt? Deze gedachten schoten ook door mijn hoofd toen ik over de “Ex Terug Methode” hoorde. Een kijkje op het internet gaf al snel duidelijkheid: er zijn best wat mensen die hun ex hebben teruggekregen, en nog veel meer die dat ook wel zouden willen. Dus, hoe zit het dan met die “Ex Terug Methode”?

Hoe is de “Ex Terug Methode” opgebouwd?

De “Ex Terug Methode” begint met een aantal fouten die je juist niet moet maken als je jouw ex terug wilt krijgen. Altijd handig, door direct te weten wat je niet moet doen voorkom je dat je aan het begin al de mist in gaat. Daarvoor is het natuurlijk wel belangrijk dat je dit boek leest voordat je die fouten per ongeluk al gemaakt hebt.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe moet je dan wel je ex terugkrijgen? Dat bespreekt Edwin Edinga in 7 stappen, lopend van “Accepteer de situatie” tot “Verliefdheid terugbrengen”. De stappen volgen elkaar logisch op en zijn uitgebreid uitgewerkt.

Edwin Edinga lijkt goed te begrijpen hoe de menselijke geest in elkaar zit en helpt jou om daarop in te spelen.

Wat ik ook erg prettig vind, is dat Edwin erkent dat mannen en vrouwen verschillen. Tegenwoordig wordt vaak gedaan alsof de twee geslachten eigenlijk hetzelfde zijn, maar de mannelijke en vrouwelijke hersenen vertonen veel verschillen! Edwin weet dit en bespreekt daarom apart tips om je mannelijke dan wel vrouwelijke ex terug te krijgen.

Zoals ik zei werkt Edwin elke stap uitgebreid uit. Het klinkt allemaal erg logisch, maar ik vraag me wel af waar hij alle informatie vandaan heeft. Ik zie namelijk nergens bronverwijzingen of iets dergelijks staan. Het is dus moeilijk om te beoordelen hoe betrouwbaar deze informatie is. We moeten uitgaan van Edwins expertise in dit vakgebied om de waarde van de “Ex Terug Methode” in te schatten.

Aan het eind van het boek raffelt Edwin de “Ex Terug Methode” niet af, maar houdt hij nog een soort nabespreking. Wat heb je van het boek geleerd, wat ga je ondernemen en wat doe je de volgende keer beter? Dit vind ik erg prettig, want het helpt je om de feiten nog even op een rijtje te zetten en te bedenken wat je precies gaat ondernemen. Ten slotte krijg je nog wat boektips.

De “Ex Terug Methode” is echter niet het enige boek dat je krijgt; er zitten namelijk bonussen bij. Deze bonussen krijg je gratis als je het e-book aanschaft. De bonussen zijn de volgende:

 • 12 Lastige Ex Terug Situaties
 • Je Ex Terug via Tekstberichten
 • 7 Veel Voorkomende Relatieproblemen Opgelost
 • Hoe Houd Je Een Relatie Spannend
 • Geheime Sekstips
 • Het audioboek van “Ex Terug Methode”
 • Video’s van het “Ex Terug Geheimen” Programma

Wie is Edwin Edinga?

Ik had het over het belang van de expertise van Edwin, die we voor waar moeten aannemen als we dit boek willen geloven. Dan komt natuurlijk gelijk de vraag in je op: wie is Edwin Edinga? Dat vroeg ik mij ook af, en daarom ben ik op onderzoek uitgegaan naar de man achter de “Ex Terug Methode”.

Het eerste resultaat dat je krijgt als je ‘Edwin Edinga’ in Google typt, is een pagina op de site www.exterug.nl. Dit is ook de site waar de “Ex Terug Methode” verkocht wordt en waar Edwin Edinga een heleboel blogs publiceert. Deze pagina is bedoeld om Edwin Edinga voor te stellen, precies waar we naar op zoek zijn dus.

We zien gelijk bovenaan een video, waarin Edwin zich voorstelt. Edwin is een kalende man van in de 50, netjes gekleed en met een bril. In de video vertelt hij over zichzelf, en hoe hij zijn ervaring als sociaalpsycholoog is gaan gebruiken om mensen te helpen met het terugkrijgen van hun ex. Hij komt over als een betrouwbare man.

Onder de video staat nog een infographic met wat informatie over Edwin, zoals zijn hobby’s.

Volgens dit plaatje heeft hij al ruim 280 stellen bij elkaar gebracht met zijn “Ex Terug Methode”.

Dat klinkt veelbelovend, maar we hebben natuurlijk geen manier om deze claim te verifiëren.

Wat gek is, is dat we geen verdere pagina’s op internet kunnen vinden over Edwin Edinga. Hij heeft bijvoorbeeld geen Facebook- of LinkedIn-pagina. Dat is wel vreemd, aangezien tegenwoordig iedereen wel op Facebook te vinden is.

Het bedrijf van Edwin is gevestigd in Amsterdam, staat netjes ingeschreven bij de KvK en verkoopt meerdere zelfhulpboeken. Zij staan goed bekend in dit wereldje, dus hier heb ik geen slecht gevoel over. Ik blijf het gek vinden dat Edwin zelf niet op Facebook te vinden is, maar misschien doet hij dat wel uit privacyoverwegingen.

Doet de “Ex Terug Methode” wat het belooft?

Eigenlijk misleid ik je een beetje met dit kopje, want zoals de “Ex Terug Methode” zelf al aangeeft: het is niet gegarandeerd dat je hiermee je ex terugkrijgt! Dat zou ook wel een domme claim zijn, want je kunt nooit garanderen dat iedereen met jouw methode zijn of haar ex kan terugkrijgen. Edwin Edinga geeft ook aan dat je soms de hulp van een psycholoog moet inschakelen als je echt langdurig liefdesverdriet hebt.

Wat ik ook treffend vond, is dat Edwin aangeeft dat je altijd iets aan zijn ebook hebt. Krijg je namelijk niet je ex terug na het lezen van dit boek? Dan heb je wel een heleboel inzichten opgedaan over:

 • Hoe relaties werken;
 • Hoe het andere geslacht in elkaar steekt;
 • Wat je de volgende keer niet moet doen in je relatie;
 • En hoe je zorgt dat jouw volgende partner wel bij je blijft.

Dat gezegd hebbende: is “Ex Terug Methode” dan wel de moeite waard als je jouw ex terug wilt krijgen? Mijn korte antwoord: ja. Sommige ex terug artikelen die ik heb gelezen vertellen allemaal informatie die ik “common sense” noem. Ofwel, informatie die je zelf ook wel had kunnen bedenken. Bij de “Ex Terug Methode” is dat niet het geval.

Edwin Edinga komt met veel informatie uit de psychologie (en uit zijn eigen ervaringen denk ik), die je zelf niet had kunnen weten. Zo legt hij je dingen uit over verschillende hechtingsstijlen en talen der liefde. Grote kans dat je daar nog nooit van gehoord hebt, of in elk geval niet genoeg om er je ex mee terug te krijgen.

Daarnaast laat Edwin zien dat hij echt begrijpt hoe je denkt en hoe je je voelt net nadat je relatie uit is. Hij weet dat je emotioneel bent, en zegt niet zomaar “stop met huilen”. Hij geeft je goede stappen om met je verdriet om te gaan en jezelf weer op te pakken. Alleen dan kun je namelijk je ex terugkrijgen.

Edwin weet ook dat Rome niet in een dag gebouwd is – en dat je niet in een dag je relatie weer terug kunt krijgen. Daarom bespreekt hij in “Ex Terug Methode” stap voor stap hoe je weer in contact komt met je ex. Dat begint vriendschappelijk, maar na een tijdje groeit het uit tot intiem contact zodat je ex weer verliefd op jou wordt.

Een van de weinige nadelen die ik over het boek kan noemen, is dat het design een beetje saai is. Daartegenover staat dat het makkelijk wegleest en dat je door de vele kopjes en vetgedrukte woorden wel het overzicht behoudt. Een aantal plaatjes en een mooier design hadden het boek gewoon wat aantrekkelijker voor het oog gemaakt.

Ten slotte ben ik erg te spreken over de bonussen.

Ze sluiten goed aan op de “Ex Terug Methode” zonder overbodige informatie te vertellen of dingen te herhalen.

Zeker de boeken ‘lastige situaties’ en ‘hoe houd je een relatie spannend’ vond ik veel waarde hebben.

Wat betaal je dan voor de “Ex Terug Methode” inclusief bonussen? Slechts €39,97! Voor een ebook van ruim 80 pagina’s, 5 bonusboeken, een audioboek én videoprogramma is dat ontzettend weinig. De meeste ex terug boeken kosten al meer geld zonder dat je überhaupt bonussen krijgt. De prijs is dus zeker een van de sterkste punten van de “Ex Terug Methode”.

Wat zeggen anderen over de “Ex Terug Methode”?

Ik ben dus positief over de “Ex Terug Methode”, maar wat zeggen anderen?

Oscar op www.liefdescollege.nl zegt:

“Ja, het is de moeite waard. Kijk, of je er gegarandeerd je ex mee gaat terugkrijgen is wat overdreven. Toch vind ik de bedoeling van Edwin prima. Terwijl de meeste mensen op internet cursussen maken over hoe je je liefdesverdriet kunt verwerken, is Edwin origineler en bied je de mogelijkheid om je ex gewoon terug te winnen en je liefdesverdriet te doen verdwijnen. (…) Kortom, als je de kans op het terugwinnen van je ex zo hoog mogelijk wilt maken en alle domme fouten wilt ontwijken, raad ik je zeker aan om zijn product aan te schaffen.”

Teun op www.reviewplek.nl geeft “Ex Terug Methode” 5/5 sterren:

“Het belangrijkste van alles is dat de Ex Terug Methode waardevolle informatie en oefeningen bevat om je ex terug te winnen. Je moet je ex overtuigen dat ‘het’ nog kan tussen jullie, en dat jullie voor elkaar bestemd zijn. Edwin legt je dit in de Ex Terug Methode piekfijn uit. (…) Zoals je dus hebt kunnen lezen ben ik enorm te spreken over de Ex Terug Methode en ben ik er van overtuigd dat de informatie uit dit boek er voor gaat zorgen dat je je ex daadwerkelijk kunt terugwinnen.”

Een anonieme schrijver op www.inforeviews.nl zegt het volgende:

“Het ebook bevat enorm veel goede informatie, en wanneer je aan de slag gaat met de informatie van Edwin, dan weten we zeker dat de kans groot is dat jij en je ex weer bij elkaar gaan komen, en zeg nu zelf: wat is dan die kleine 40 euro? Daarnaast vinden wij de bonussen alleen al dit geld waard en kun je het ebook gewoon 30 dagen ‘uitproberen’. De Ex Terug Methode krijgt van ons 5 sterren.”

Daarnaast zijn er op de site waar de “Ex Terug Methode” verkocht wordt nog veel ‘ervaringen’ van klanten te vinden. Ik zet het even tussen aanhalingstekens, want deze zijn natuurlijk door Edwin zelf op de site gezet. Het zijn dus enkel positieve ervaringen; maar ook na een zoektocht op internet kon ik eigenlijk geen negatieve reacties over dit ebook vinden.

Kortom: is “Ex Terug Methode” de moeite waard?

Mijn antwoord is een volmondig ja! Het boek omvat veel duidelijke, interessante informatie die op een begrijpelijke manier verteld wordt. De tips helpen je echt om meer inzicht te krijgen in mannen/vrouwen en relaties. Daarnaast is het boek voor nog geen 40 euro (inclusief 7 bonussen) spotgoedkoop – één sessie met een relatietherapeut is vaak al duurder.

Het kleine aantal nadelen van de “Ex Terug Methode” verbleken bij de vele voordelen van het boek. Als je nog twijfelt of je dit boek wilt aanschaffen hoop ik dat ik die twijfels bij dezen weggenomen heb!

2 gedachten over “Is de Ex Terug Methode van Edwin Edinga de Moeite Waard?

 1. Frank

  Hoi Edwin,

  Ik zit in een lastige periode met mijn vriendin en wil jullie product uit proberen. Kunnen jullie mij mailen.

  Groetjes Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *