website statistics

Is Je Relatie te Redden? 4 Tips om Erachter te Komen

Liefdesverdriet is een zwaar en moeilijk proces dat niet gemakkelijk te doorlopen is. De wereld lijkt even stil te staan en niets of niemand krijgt jou weer vrolijk. Hoe heeft het toch kunnen gebeuren dat jullie relatie op de klippen is gelopen? Waarschijnlijk spoken er tientallen vragen door je hoofd waar je maar geen antwoorden op kunt vinden. Wat heb ik fout gedaan? Hoe had ik het anders moeten doen? Is de relatie nog te redden?

Wat verwacht mijn ex van me? Slapeloze nachten en sombere dagen kenmerken jouw dagelijks leven en je hart is niet alleen gebroken, maar ook versnipperd in honderden kleine stukjes. Alles wat je wilt, is het redden van je relatie, maar kan dat nog? Heeft het zin om moeite te steken in het redden van je relatie, of is alle hoop verloren? Hier vind je 4 tips om erachter te komen of jouw relatie nog te redden is.

Tip 1: Hou contact met je ex

De mate van contact tussen jullie is een goede graadmeter om erachter te komen of jullie relatie nog te redden is. De eerste paar dagen zal er niet veel contact zijn, maar daarna kan je rustig beginnen met het opbouwen van het contact. Wanneer je merkt dat niet alle pogingen tot contact van jou afkomen, zit je goed. Het moet namelijk niet zo zijn dat jij steeds moet beginnen met praten: dat kan al snel als lastig worden ervaren door je ex. Als de antwoorden die je krijgt dan ook nog eens kort van stof zijn en je het gesprek echt met veel moeite gaande moet houden, is je ex nog niet klaar voor contact. In een goede situatie zal jij altijd wat meer het voortouw moeten nemen, maar zal je ex wel op een redelijk normale manier met je communiceren. Verwacht niet dat je urenlange gesprekken zult hebben, maar af en toe een kort gesprekje doet al wonderen. Wanneer je ex af en toe zelf het initiatief neemt om een gesprek te starten en zelf uitgebreid dingen begint te vertellen, weet je dat jullie relatie nog te redden valt. Blijkbaar vind je ex het nog altijd fijn om met je te praten en zijn jullie nog goede maatjes. Wanneer dit het geval is, zorg er dan in ieder geval voor dat het contact vastgehouden wordt en wellicht uitgebreid kan worden. Er is nog hoop!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tip 2: Ontdek of er nog lichamelijke aantrekkingskracht is

Het kan zomaar gebeuren dat jullie relatie verbroken is, maar jullie nog wel geregeld met elkaar naar bed gaan. Vaak is het zo dat de lichamelijke aantrekkingskracht nog niet verdwenen is en dat jullie beiden nog heel erg verlangen naar intimiteit. Deze intimiteit kan je ex bij jou vinden of bij een rebound partner. Als ze/hij de intimiteit bij jouw komt zoeken, weet je dat je goed zit. Je ex is schijnbaar nog heel erg aan je gehecht en vindt het, ondanks dat jullie relatie verbroken is, erg fijn om je in de buurt te hebben. Dit betekent natuurlijk niet dat jullie relatie zomaar te redden valt, maar het geeft wel aan dat er hoop is. Seks is een krachtig wapen om weer dichter bij elkaar te komen. Probeer nieuwe dingen uit, doe nog meer je best en probeer je ex te verleiden in de slaapkamer. Wie weet had jullie relatie gewoon even een nieuwe impuls nodig en zorgt de seks ervoor dat jullie weer dichter bij elkaar komen. Wanneer de lichamelijke aantrekkingskracht niet verdwenen is tussen jullie, moet je altijd hoop houden op het terugwinnen van je ex. Geef niet op!

Tip 3: Ontdek wat er speelt bij je ex

Een einde maken aan een relatie kan verschillende emoties met zich meebrengen. Hoe vreselijk respectloos en lomp het soms misschien klinkt, het breken van je relatie kan een hoop opluchting met zich meebrengen. Het kan zomaar zijn dat je voor je gevoel al maandenlang in een sleur zat en dat het stopzetten van je relatie een enorme last van je schouders haalt. Wanneer dit het geval is, zal je merken dat je ex eigenlijk voornamelijk opgelucht is en weinig verdrietige of negatieve emoties zal ervaren. Dit is funest voor de mogelijkheid om terug te keren bij je ex. Gelukkig heeft je ex in de meeste gevallen heel veel last van de break-up. Vaak ontstaan er gevoelens van twijfel, leegte en een gebrek aan intimiteit. Is er wel een juiste keuze gemaakt? Wanneer je merkt dat je ex het heel moeilijk heeft met het feit dat jullie relatie verbroken is, is er hoop dat het allemaal toch weer goed komt. Door te praten met je ex, kun je er vrij snel achter komen wat zijn of haar gemoedstoestand is. Als je merkt dat ook jouw ex lijdt aan liefdesverdriet, is het tijd om hard je best te doen om je ex terug te winnen.

Tip 4: Reflecteer je eigen gebreken

Een belangrijk punt in het redden van je relatie is zelfreflectie. Bedenk wat je fout hebt gedaan en of het mogelijk is om je fouten te herstellen. Verwacht je ex geen dingen van je die je niet kunt waarmaken? Kun je haar wel het geluk brengen dat hij/zij verlangt in een relatie? Wanneer je jezelf niet in staat acht om de verlangens van je ex tegemoet te komen, is het verstandig om, hoe moeilijk het ook is, geen poging te wagen om je ex terug te winnen. Dit zal uiteindelijk alleen maar verdriet bij jullie beiden opleveren en de kans is groot dat je hart opnieuw gebroken wordt.

Ontdek dé methode om zo snel mogelijk bij je ex terug te keren

Wil je je relatiebreuk zo snel mogelijk herstellen?

Edwin Edinga is een zeer ervaren psycholoog en heeft een methode om je ex terug te krijgen ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende van hem:

 • De beste manieren om weer contact op te zoeken (zonder als stalker over te komen)
 • De pijnlijk fouten die mensen maken bij het terugkrijgen van hen ex (en hoe te voorkomen)
 • Hoe je je ex weer sterk tot je aangetrokken krijgt
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek Edwin’s revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

2 gedachten over “Is Je Relatie te Redden? 4 Tips om Erachter te Komen”

 1. Hallo,

  Kun je ex nog terug krijgen als het 2 jaar al uit is?
  we zijn al een hele tijd goede vrienden, we hebben het leuk en gezellig.

  Vriendelijke groet,

  Tessa Paulissen

  Beantwoorden
 2. Hallo,

  Ik zit in een best lastige situatie. Het is nu 3 maanden uit tussen mij en mijn ex en zo hadden wij de eerste 1,5 maand na dat het uit was weinig contact. In die tussen tijd heb ik iemand leren kennen met wie ik het erg gezellig heb en ook al intiem mee ben geweest. Het probleem is alleen dat ik mijn ex nog steeds erg mis.

  Zo hebben ik en mijn ex nu de afgelopen maand weer regelmatig contact via app en hebben we elkaar ook afgelopen week weer voor het eerst naar de breuk gezien. Van te voren heeft ze aangegeven dat ze nog wel een toekomst met mij ziet, maar niet op dit moment. Ze zegt dat ze een tijd geen relatie wilt, maar dat ze wel graag met mij contact wilt blijven houden.

  Ik heb daar geen probleem mee, alleen ben ik bang dat ze mij een beetje aan het lijntje houd. Ik ben bang dat zodra ze iemand is tegengekomen ze mij niet meer nodig heeft en ik me dus vasthoud aan haar terwijl ik dat eigenlijk niet moet doen, maar ik kan ook het contact niet verbreken. Ook al weet ik dat dat misschien mentaal op lange termijn beter is voor mij. Alleen vind ik me ex nog steeds te leuk daarvoor.

  Daardoor kan ik me ook niet openstellen voor die ander persoon, terwijl ze wel echt mijn type persoon is. Ze doet me juist heel erg veel denken aan me ex op veel persoonlijke vlakken en dat is positief, alleen omdat ik nog zoveel met me ex in mijn hoofd zit maakt dat het erg lastig, waardoor erg afstandelijk doe naar haar.

  Ik weet niet zo goed hoe ik het best kan handelen in deze situatie en vroeg me af of je enige tips had.

  Groet,
  Jens

  Beantwoorden

Plaats een reactie