website statistics

Wat Is een Rebound Relatie + 5 Herkenningspunten

Een rebound relatie wordt vaak gezien als een relatie die je aangaat om je ex te vergeten. De maanden na het breken van je relatie zullen altijd zwaar zijn, ongeacht wie het uit heeft gemaakt. Jullie hebben van elkaar gehouden en ineens, na al die tijd, zijn jullie beiden weer single. Naast het feit dat jij je ex als persoon enorm mist, mis je ook het gevoel van een partner hebben. Je gaat alleen naar bed, je staat alleen op, je kookt niet meer samen, je hebt geen kleding van je partner bij de was zitten en als je verdrietig bent, is er geen schouder om op uit te huilen. De fase na het breken van je relatie zal geteisterd worden door liefdesverdriet en het zal even tijd nodig hebben om weer zonder verdriet de dag door te komen.

Leegte opvullen

Wanneer je ineens zonder partner zit, is het natuurlijk verleidelijk om de intimiteit en de aandacht die je voorheen altijd kreeg, elders te gaan zoeken. Dit is een volkomen natuurlijke reactie en je hoeft je hiervoor dan ook zeker niet te schamen. De mens is altijd op zoek naar intimiteit en aandacht, helemaal als ze het gewend zijn en dit ineens verdwijnt. Het gevoel dat iemand van je houdt en er altijd voor je zal zijn, geeft gewoon een heel erg fijn en comfortabel gevoel. De afwezigheid van je ex wil je daarom opvullen met de aanwezigheid van iemand anders. Iemand die er voor je is, die je begrijpt en waarbij je je prettig voelt.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Kiezen voor een ander

Zonder dat je het zelf misschien door hebt, gebruik je iemand anders om je emoties bij kwijt te kunnen. Je zoekt zorg en steun en dumpt als ware je liefdesverdriet bij deze persoon. De rebound zal vast heel leuk, lief en aantrekkelijk voor je zijn, maar vind je deze persoon leuk om wie hij of zij is of zoek je gewoon iemand die je aandacht geeft? En nog belangrijker: had je deze persoon ook leuk gevonden als je geen liefdesverdriet had? Door de emotionele situatie waarin jij je bevindt, kun je meestal niet helder op je gevoelens afgaan, waardoor je nieuwe relatie vaak een rebound relatie blijkt te zijn.

Een rebound relatie is dus een relatie die meestal kort na het breken van een relatie wordt aangegaan. Overmand door emoties denk je iemand leuk te vinden, terwijl diegene er eigenlijk alleen maar is om je te steunen bij je liefdesverdriet. Je mist “de relatie” en wilt dit gevoel terugkrijgen. Het biedt je even steun en helpt je door de moeilijke tijden heen te komen, maar toch kan het de relatie met je ex niet vervangen. Denk je dat jij ook in een rebound relatie zit? Of denk je dat je misschien de rebound van je vriend of vriendin bent? Hieronder staan vijf herkenningspunten van een rebound relatie.

Herkenningspunt 1: De tijd tussen je oude en nieuwe relatie

Als je meteen van de ene naar de andere relatie springt, is de kans aanwezig dat het een rebound relatie is. Neem de tijd om je relatieverdriet te verwerken en een plekje te geven. Ga er vanuit, afhankelijk van hoe lang je relatie heeft geduurd, dat er altijd wel 3 tot 6 maanden speling tussen een oude en nieuwe relatie moet zitten. Is dit niet het geval, dan is de kans aanwezig dat je in een rebound zit.

Herkenningspunt 2: Je denkt nog bijna dagelijks aan je ex.

Wanneer je in een nieuwe relatie zit, maar je denkt nog bijna dagelijks aan je ex, dan weet je dat je niet in een gezonde relatie zit, maar in een rebound relatie. Je ex zit nog teveel in je hoofd en ongeacht of je hem/haar terug wilt of niet, je bent nog niet klaar voor een nieuwe relatie. Je hebt emoties die nog niet helemaal verwerkt zijn en daarvoor is tijd nodig. Een nieuwe relatie zorgt ervoor dat het liefdesverdriet niet of onjuist verwerkt wordt. Je kunt je niet focussen op je nieuwe relatie en gebruikt je partner als schietschijf waar jij al je emoties op afvuurt. Zorg dus dat je helemaal over je ex heen bent, voordat je aan een nieuwe relatie begint.

Herkenningspunt 3: Je vergelijkt je nieuwe relatie met je oude relatie

Wanneer je telkens je nieuwe met je oude relatie aan het vergelijken bent, zit je misschien in een rebound relatie. Dit betekent dat je nog veel denkt aan je oude relatie en dat je er niet helemaal zeker van bent of je nieuwe relatie wel beter is. Wie vind je eigenlijk leuker? Je ex of je nieuwe partner? Je weet het niet, maar je zoekt constant bevestiging bij jezelf dat je nieuwe relatie beter is dan de oude relatie. Je gaat negatief praten over je ex en lovend over je nieuwe relatie. Ook je vrienden worden erbij betrokken. Iedereen moet ervan overtuigd raken dat deze relatie echt ge-wel-dig is. Als je een gezonde relatie hebt, hoef je deze niet te vergelijken met je vorige relatie en geef je enkel aandacht aan je huidige relatie.

Herkenningspunt 4: Je praat nog veel over je ex

Je hebt het soms niet door, maar vaak praat je nog heel veel over je ex. Ook tegen je nieuwe liefde praat je veelvuldig over je ex, meestal negatief. Je denkt misschien dat je over je ex heen bent door er negatief over te praten, maar dit bevestigd juist dat je ex nog niet uit je hoofd is. Doordat je ex zo door je hoofd spookt, is het logisch dat dit vaak het gespreksonderwerp is.

Herkenningspunt 5: Je wilt je ex toevallig tegenkomen

Je zoekt vaak naar mogelijkheden om je ex toevallig tegen het lijf te lopen. Je blijft wat langer treuzelen op plekken waar je ex ook vaak te vinden is en wringt je in allerlei bochten om je ex te zien. Ook check je vaak de social media van je ex om in te gaten te houden wat hij of zij allemaal aan het doen is. Vind je het ook nog eens moeilijk om foto’s van jullie weg te gooien? Dan zit je waarschijnlijk echt in een rebound relatie.

Ontdek dé methode om zo snel mogelijk bij je ex terug te keren

Wil je je relatiebreuk zo snel mogelijk herstellen?

Edwin Edinga is een zeer ervaren psycholoog en heeft een methode om je ex terug te krijgen ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende van hem:

  • De beste manieren om weer contact op te zoeken (zonder als stalker over te komen)
  • De pijnlijk fouten die mensen maken bij het terugkrijgen van hen ex (en hoe te voorkomen)
  • Hoe je je ex weer sterk tot je aangetrokken krijgt
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek Edwin’s revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Plaats een reactie