12 Tips om Snel Je Liefdesverdriet te Verwerken

Je eet niet meer, slaapt niet meer, huilt veel en op de bank een film kijken is nu je favoriete dagbesteding. Een relatie die kapotgaat is nooit leuk. Niet voor jou, niet voor je partner. Je toekomst valt in duigen en soms ben je zelfs letterlijk ziek van liefdesverdriet. Hoe uitzichtloos het ook lijkt, een gebroken hart is niet het einde van de wereld. Met deze twaalf tips voel jij je al snel een stuk beter:

Tips voor een gebroken hart

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

1. Accepteer de situatie

Ieder verwerkingsproces begint met acceptatie. Accepteer dat jullie niet bij elkaar horen. Door je ertegen te verzetten, wordt het alleen maar erger. Bedenk dat negatieve ervaringen bij het leven horen en dat deze ervaringen ons helpen om te groeien. Verandering is altijd eng, maar het brengt ook goede dingen met zich mee. Zie het als een nieuwe kans!

2. Wis alle herinneringen

Verwijder alles wat je aan je ex doet denken. Ruim je huis op, gooi romantische foto’s weg, verwijder berichtjes uit je telefoon en vermijd de plaatsen waar jullie samen zijn geweest. Het is niet leuk om een deel van je verleden uit te wissen omdat je er waarschijnlijk fijne herinneringen aan had, maar het is wel nodig om niet continu aan hem of haar en jullie tijd samen herinnerd te worden.

3. Schrijf het van je af

Schrijf alles op wat in je opkomt. Het opschrijven van emoties heeft een helende werking. Bovendien krijg je op die manier een duidelijker beeld van waarom het precies fout is gegaan en je krijgt inzicht in jezelf en eventuele relationele patronen. Echt, schrijven lucht op.

4. Som de voordelen op

Een aantal dagen achter elkaar de voordelen van je relatiebreuk opsommen zou zorgen voor positieve gevoelens, namelijk zelfvertrouwen en wijsheid. Probeer te relativeren. Heb geen spijt van je relatie, maar zie het als een interessante levensles. Je hebt een leuke tijd gehad samen en hebt geleerd wat je wel en niet zoekt in een partner. Je bent dus weer een stapje dichter bij de ware!

5. Praat

Praten helpt. Met je ouders, vrienden, andere familieleden, collega’s; eigenlijk iedereen die naar je wil luisteren. Mensen in jouw directe omgeving kennen je situatie. Ze weten hoe jij in elkaar zit, kennen je ex en weten hoe jullie relatie was. Daarom kunnen ze jou waarschijnlijk waardevolle tips en adviezen geven. Hoe meer je praat en je gevoelens deelt, hoe beter jij je zult voelen.

6. Een nieuw persoon

Zorg voor een aantal kleine veranderingen in je leven, waardoor je een ander persoon wordt dan wie je met je ex was. Verf je haren in een andere kleur, knip je haren af of koop nieuwe kleren. Deze veranderingen zijn een duidelijk teken van een nieuwe start. Kleine veranderingen in je huis kunnen ook helpen. Breng een nieuw kleurtje aan op de muur of creëer een fotowand met foto’s van mooie herinneringen waar je gelukkig van wordt.

7. Zoek afleiding!

Ga uit. Blijf niet op de bank hangen met comfortfood, maar ga leuke dingen doen met vrienden. Plan een avond met vrienden, tut je lekker op en ga uit. Wedden dat de aandacht van andere mannen of vrouwen je goed doet? Bovendien zal jij je na afloop van een gezellige avond een stuk beter voelen. En onthoud: een lekker drankje hoort erbij, maar alcohol is geen remedie tegen liefdesverdriet. Integendeel, je voelt je de volgende dag alleen maar slechter.

8. Ga sporten

Trek je hardloopschoenen aan en ga naar buiten! Buitenlucht is goed voor je. Verse lucht zuivert je lichaam en daglicht heeft een positieve werking op je humeur. Bovendien verzet je met sporten je gedachten, én je maakt endorfine aan, een natuurlijke pijnstiller waardoor jij je meteen al beter voelt. Neem de natuur in je op, ruik de geur van de bomen en geniet van de mensen en dieren die je onderweg tegenkomt.

9. Eet gezond

Door liefdesverdriet ga je vaak extreem eten. Veel mensen (met name vrouwen) eten hun verdriet weg met chocola, zakken chips of een ongezonde hap. Anderen krijgen geen hap meer door hun keel en vallen een paar kilo af doordat ze weinig en slecht eten. Na een break-up is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Wie gezond eet, voelt zich sowieso een stuk beter.

10. Zoek geen contact met je ex

Het klinkt aantrekkelijk om contact met je ex te blijven houden. Je hebt heel intensief je leven met hem of haar gedeeld, diegene kent je door en door en je zag een toekomst samen. Om over hem/haar heen te komen is het belangrijk om elkaar even helemaal met rust te laten. Zolang je contact houdt, blijf je aan elkaar denken en krijg je nooit de kans om hem/haar los te laten. Laat je ex met rust en focus je helemaal op jouw leven!

11. Richt je op de toekomst

Het is begrijpelijk dat je toekomst in duigen valt als je relatie stukloopt. Je had waarschijnlijk veel plannen samen, waardoor het voelt alsof je in een zwart gat terechtkomt. Ga niet bij de pakken neerzitten! Jullie toekomst samen mag dan misschien in rook opgaan, maar er is zeker een mooie toekomst voor jouzelf weggelegd. Plan bijvoorbeeld een mooie reis, begin een studie, ga een taal leren. Kortom, investeer in je toekomst en ga voor de beste versie van jezelf. Laat je ex zien dat je er ook zonder hem/haar wel komt!

12. Geef jezelf de tijd

Een relatiebreuk is niet niks. Je kunt dus ook niet van jezelf verwachten dat je na een paar weken weer helemaal de oude bent. Probeer zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen, zoek afleiding en richt je op de toekomst. Je zult zien dat je je uiteindelijk beter voelt. Geef jezelf genoeg tijd om het te verwerken en ga niet meteen op zoek naar een nieuwe liefde. De kans is groot dat je nog niet helemaal over je ex heen bent en je je nieuwe liefde vooral gebruikt om om hem of haar te vergeten.

Ontdek dé methode om zo snel mogelijk bij je ex terug te keren

Wil je je relatiebreuk zo snel mogelijk herstellen?

Edwin Edinga is een zeer ervaren psycholoog en heeft een methode om je ex terug te krijgen ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende van hem:

  • De beste manieren om weer contact op te zoeken (zonder als stalker over te komen)
  • De pijnlijk fouten die mensen maken bij het terugkrijgen van hen ex (en hoe te voorkomen)
  • Hoe je je ex weer sterk tot je aangetrokken krijgt
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek Edwin’s revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *