website statistics

9 Tips om Snel een Gebroken Hart te Helen

Als je hart gebroken is, voel je je ronduit belabberd. Je kunt niet meer lachen, niet meer slapen, komt je bed bijna niet meer uit en gaat misschien wel achter je ex aan om hem of haar terug te winnen. Of je jouw ex nu terug wilt of niet: je gebroken hart moet je helen. Vroeg of laat krijg je er anders echt last van. Sommige mensen worden na een relatiebreuk zelfs depressief of komen kilo’s aan, omdat ze gaan emotie eten. Zelfs als je jouw ex weer terugwint, is het beter om je hart van tevoren geheeld te hebben.

Je kunt je anders door emoties laten leiden, wantrouwig zijn, extreem jaloers worden of jezelf verliezen en jezelf compleet wegcijferen, omdat je jouw ex nooit meer kwijt wilt.

Tips voor het helen van je hart

Om je op weg te helpen, voor je aan de slag gaat om jouw ex weer voor jou terug te winnen, krijg je 9 nuttige tips. Deze tips helen jouw hart. Je gaat je er beter door voelen, gaat weer stralen, kwijnt niet weg in emoties en bent daardoor ook véél aantrekkelijker voor je ex!

Wacht niet langer en ga ervoor! Volg deze 9 tips om jouw gebroken hart snel weer te helen:

 1. Accepteer de breuk

Ook al wil je jouw ex terug, de eerste stap om je hart te helen is om de breuk te accepteren. Doe je dit niet, dan zal jij je alleen maar schuldig voelen. Wellicht denk je ‘had ik maar dit’ en ‘had ik maar zo’. Dit duwt je ex alleen maar verder van je af.  Telkens dezelfde discussie voeren is niet alleen erg pijnlijk, het zorgt er ook niet voor dat je ex bij je terugkomt.

 1. Geef je over aan je emoties

Tranen inhouden, woede opkroppen; het heeft geen zin. Vroeg of laat komen je ingehouden en opgekropte emoties er toch wel uit. Geef je er daarom aan over, zodat je ze kunt verwerken. Doe je dit niet, dan word je ofwel verbitterd of je kwijnt op den duur weg in een heel groot verdriet, dat je ex noch een andere man of vrouw nog goed kan maken!

Huil uit bij je familie of vrienden en gooi frustratie en woede eruit in de sportschool. Kijk uit met alcohol, want alcohol kan je emoties versterken, waardoor je helemaal de weg kunt kwijtraken.

 1. Relativeer en geef je ratio ruimte

Het einde van je relatie lijkt misschien het einde van de wereld. Maar jij weet net zo goed dat dit helemaal niet zo is. Het is gewoon hoe jij je nu voelt. Als je eerder een relatiebreuk hebt gehad, weet je wel dat je er vroeg of laat wel bovenop komt. Geen reden dus om bij de pakken neer te gaan zitten en te denken dat je nóóit meer je ex terugkrijgt of een nieuwe liefde krijgt.

 1. Kijk naar dramafilms in plaats van romkoms

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je door dramafilms je gelukkiger kunt voelen. Als je verschrikkelijke drama’s op tv ziet afspelen, kun je jouw eigen drama beter relativeren. Je denkt dan ‘oh, zo slecht heb ik het nog niet’, dus je kunt er na een portie fictieve drama in real-life weer even tegenaan!

 1. Leer ervan

Geef jezelf de tijd en ruimte om te leren van jouw break-up. Het is over. Dat wil je dan misschien wel niet, maar er is wel een reden voor. Ga niet denken dat jij te min bent, maar kijk goed naar jezelf: wat kun je in een volgende relatie anders doen? Hoe komt het dat deze relatie is geëindigd? Probeer het objectief te benaderen en bekijk het ook altijd van de positieve kant. Je leert er wellicht heel wat van, zodat het je niet nogmaals overkomt.

 1. Vergeef!

Je hart kan pas echt volledig helen als jij jezelf en de ander vergeven hebt. Jezelf vergeven is nodig om jouw verdriet te verwerken. De ander vergeven is bedoeld om niet verbitterd te raken. Gebeurt dit wel, dan kun je het wel vergeten met toekomstige relaties, want een verbitterd persoon staat niet open voor nieuwe relaties en is voor anderen alles behalve aantrekkelijk, leuk, spontaan en een leuke flirt.

 1. Geef jezelf rust van hem/haar

Elkaar tegenkomen als je hart gebroken is, is funest voor jouw humeur. Doe het jezelf dan ook niet aan om te proberen ‘als vrienden’ verder te gaan en met hem/haar af te spreken. Als je hem of haar ziet of spreekt, komt alles van je breuk en jullie relatie weer boven. Je wordt hoe dan ook verdrietig hiervan, want je denkt na een breuk bijna alleen maar aan de goede dingen, die jullie samen hadden. En dan kun je haast niet anders dan eraan denken hoe erg je hem/haar mist en hoe graag je hem of haar terug wilt.

 1. Weet dat je hart helen wel even kan duren

Niet iedereen doet er even lang over om zijn of haar hart te laten helen. Niet iedereen is even snel over zijn/haar ex heen. Als je vrienden of familie zeggen ‘get over it’, maar jij denkt ondertussen ‘nee! Ik wil hem/haar terug!’ Weet dan dat het gewoon best lang kan duren voor je er echt overheen bent. Bij de een gaat dat nou eenmaal sneller dan bij de ander. Ze zeggen dat het gemiddeld de helft van de tijd van je relatie duurt, voor je eroverheen bent. Maar dit kan ook sneller zijn; als jij er echt klaar mee was of achteraf denkt ‘wat een ongezonde relatie was dat’. En zo kan het ook dat het langer duurt, omdat jij bijvoorbeeld gedumpt was, terwijl je een complete toekomst samen zag en die zo ineens in duigen valt. Je hart helen kost tijd. Gun jezelf die tijd, zonder je stom te voelen dat je er nog niet overheen bent.

 1. Hou van jezelf

Hoe erg jij je ex ook terug wilt en hoe erg je ook baalt van jullie breuk: neem het jezelf niet kwalijk. Er gaan zoveel relaties stuk! Toevallig overkomt dit jou nu ook, maar dat betekent niet het einde van de wereld en het betekent ook niet dat het aan jou ligt. Als je even rationeel nadenkt, weet je heel goed dat jij een heel leuk persoon kunt zijn. Dus hou van jezelf, neem deze tips ter harte, en neem je leven en hart weer in eigen handen!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Ontdek dé methode om zo snel mogelijk bij je ex terug te keren

Wil je je relatiebreuk zo snel mogelijk herstellen?

Edwin Edinga is een zeer ervaren psycholoog en heeft een methode om je ex terug te krijgen ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende van hem:

 • De beste manieren om weer contact op te zoeken (zonder als stalker over te komen)
 • De pijnlijk fouten die mensen maken bij het terugkrijgen van hen ex (en hoe te voorkomen)
 • Hoe je je ex weer sterk tot je aangetrokken krijgt
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek Edwin’s revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Plaats een reactie